Fråga MX Vice: Volym #1

Svar på era frågor!

Svar på era frågor!

Efter att besökt 17 event hittills i år har vi samlat på oss mängder av frågor från er, våra läsare. Därför tänkte vi att det var en bra idé att öppna upp dessa frågor till alla och starta denna nya artikelserie! Om du har någon brinnande fråga du bara måste få svar på, och vill ha den svarad på här, skicka ett mail till lewis.phillips@mxvice.com eller kontakta oss via någon av våra sociala medier.

Fråga från @Row21_Andy via Twitter: Vad tror du kommer hända med Kawasakis fabriksteam i MX2 nästa säsong? Dom verkar inte ha någon toppförare just nu.

Bra fråga! Alla vet att Monster Energy KRT MX2 teamet har haft det svårt så här långt i serien, men det är väldigt överaskande hur dåliga deras resultat har varit. Hur många gånger har teamet varit top tio i ett heat den här säsongen? 6 gånger. Potentiellt sett hade dom kunnat göra det 28 gånger med Adam Sterry, Petar Petrov, Stephen Rubini eller Morgan Lesiardo. Naturligtbis har skador och andra problem uppstått, men man tycker ju att ett team av denna nivå skulle ha något att fira efter 10 deltävlingar.

Teamet blickar säkerligen framåt, eftersom dom vet att dom kommer tappa Petar Petrov vid slutet av säsongen. ‘152’ når åldersgränsen och måste således kliva av sin 250F. Kanske är detta anledningen till att dom signerade EMX250 föraren Morgan Lesiardo som inhoppare för Adam Sterry, men kommer han verkligen kunna vara en podiekandidat nästa år? Ingenting är omöjligt.

Petar Petrov har haft en turbulent sista säsong i MX2 (Monster Energy Media/Ray Archer)

Monster Energy DRT teamet kommer med största sannolikhet få till det nästa säsong, eftersom både Vsevolod Brylyakov och Darian Sanayei bör komma tillbaka och vara redo att fightas för vinster. Alla toppförare och dom som är förutsedda att slåss om titeln nästa år är redan kontrakterade på andra håll, så Monster Energy KRT MX2 får lägga allt hopp och tro i deras nuvarande stab av förare och deras fortsatta utveckling. – @_LewisPhillips

Fråga från @CRDorey via Twitter: Paul Malin säger hela tiden att Jeffrey Herlings och Tony Cairoli är “team mates". Är dom det eller kör dom bara samma hojmärke men hos olika team?

Faktum är att bägge förarna faktiskt faller under samma Red Bull KTM Factory Racing-tak. Det borde betyda att dom är i samma team, eller hur? Även om dom håller till under olika tält i depån så är dessa sammankopplade. Om du vill ha mer bevis, titta på listan över officiella team från Youthstream. Jeffrey Herlings, Antonio Cairoli och Glenn Coldenhoff är samtliga listade under samma team. – @_LewisPhillips

Fråga från @CRDorey via Twitter: Hur många gånger tror du Valentin Guillod har ringt Roger Harvey de senaste tre veckorna?

Denna frågan dök upp strax innan Rysslands MXGP, där Guillod ådrog sig en handskada som kommer hålla honom borta från racingen en månad framåt. “Tråkigt nog så får jag ingen hjälp från dom just nu," berättade Guillod i en exklusiv intervju vid Lettlands MXGP. “Jag har jobbat otroligt hårt för att visa att jag är en bra förare." Det verkar som det inte skulle finnas så mycket vinning för honom att ringa en massa. Jag tror ärligt talat inte att det är avsaknaden av en fabrikshoj som är problemet för Guillod, så jag är inte övertygad att det skulle göra någon större skillnad om han var under HRC tältet istället. – @_LewisPhillips

Fansen får fortsätta ett tag till att vänta på att se Valentin Guillod uppnå sin potential (Sean Ogden)

Fråga från @AlanStephen3 via Twitter: Kommer Zach Osborne hamna på en Red Bull KTM 450F nästa säsong?

Zach Osborne kommer köra vidare hos Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing teamet nästa säsong. Det ryktades om att han skulle flytta över till en 450F, men en ändring i reglerna låter honom stanna kvar i 250 klassen och få möjligheten att försvara sin 250 Supercross-titel. Detta kommer öppna upp möjligheten för Dean Wilson att stanna kvar med teamet nästa säsong, precis som Steve Matthes rapporterade tidigare denna månad. – @_LewisPhillip

Text: Lewis Phillips | Öppningsbild: KTM Images/Ray Archer

Best Of
Channels
Senaste