Skaderapport: Van Horebeek

Ytterligare en skadad förare.

Ytterligare en skadad förare.

Efter en oundviklig krock med en annan förare så har ytterligare en förare i årets startfält skadat sig. Monster Energy Yamaha Factory racings förare Jeremy Van Horebeek kolliderade med en annan förare under kvalheatet under lördagens race i Ryssland och bröt oturligt nog sitt pekfinger.

Belgaren som ligger på en fjärdeplacering i den totala poängställningen var offer för racets första krasch. Efter kraschen så tog han sig direkt till läkaren där man kunde konstatera att han stukat och brutit pekfingret. 27-åringen blev omplåstrad på plats och kommer att åka hem till Belgien för att uppsöka läkare på nytt.

Jeremy Van Horebeek: “Jag hade bra flyt idag och hade äntligen fått ordning på cykeln. Jag höll en topp fem placering genom hela dagen men sen åkte jag ihop med några i starten så vad kan jag säga? Jag låg på en fjärdeplats så det känns riktigt tråkigt såklart men det är en farlig sport och olyckor händer. Både Gajser och Bobryshev har varit skadade och nu är det min tur. Nu handlar det bara om att blicka framåt dock."

Erik Eggen (Yamaha Motor Europe Off-Road Racing Manager): “Det är verkligen synd att Jeremy drog på sig denna skada, han har haft en riktigt bra säsong och har verklige blivit starkare och snabbare för varje race. Han har haft en par skador och problem med illamående tidigare under säsongen men inget allvarligare."

“Vi alla såg hur snabb han var på banan under träningen och tidsträningen. Vi visste att han skulle bli en tuff motståndare för de andra och sen kör han omkull i starten och allt är över för detta race. Vi alla ser hur snabb han är och vet vad han går för. Nu inväntar vi läkarens utlåtande och hoppas på en snabb rehab så att han snart är tillbaka igen".

Words: Press Release | Lead Image: Yamaha Racing

Best Of
Channels
Senaste