Wilson åker hem.

Efter en turbulent start på säsongen och en tung start på världsmästerskapet där han endast ha

Efter en turbulent start på säsongen och en tung start på världsmästerskapet där han endast har lyckats plocka en poäng så väljer Jay Wilson att åka hem till Australien. Utöver en tung inledning på säsongen så har han även en dotter hemma på fem veckor, vilket gjorde beslutet om att åka hem väldigt enkelt.

"Tråkigt nog så måste jag dra mig tillbaka från MXGP och jag kommer att åka hem för att spendera mer tid med min familj" Skriver Wilson på Instagram. När möjligheten att få köra för ett GP-team dök upp så hoppade jag på det direkt, detta gjorde jag trots att jag inte kört cross på åtta månader och inte hade någon som helst försäsongsträning i benen. Att köra på denna nivå har varit min största dröm enda sedan jag var liten och det är det jag strävat efter under hela min karriär. Trots att jag visste att det var dålig tajming så beslöt jag mig för att få det att fungera, oavsett vad. Men nu med facit i hand så måste allt vara minst sagt perfekt för att få köra på den nivån.

Oavsett hur hårt jag tränade eller hur mycket jag fokuserade på körningen så kände jag att det saknades support från mitt team. Att få rätt stöd är en otroligt viktigt parameter på den nivån då jag måste kunna fokusera allt på körningen, det ligger också lite till grund för att jag inte lyckades, jag kunde aldrig slappna av och känna att teamet tog hand om mig. Att ta beslutet att åka hem var inte lätt utan jag har tänkt efter ordentligt och gick helt på vad som är bäst för mig och min familj. Jag är fortfarande hungrig och är redo att ge allt igen bara jag har rätt förutsättningar kring mig.

Jag är samtidigt väldigt tacksam över att JK Yamaha gav mig möjligheten att köra de race som jag deltagit i under 2017. Jag vill också tacka min mekaniker som har funnits där i vått och torrt, du är vän jag kommer behålla livet ut. Jag ser fram emot att återvända till GP-serien igen men för tillfället är det familjen som står på mitt schema. Givetvis så kommer jag att fortsätta köra cross på hemmaplan för att hålla igång konditionen.

I ett uttalande från mitt team så bekräftar dem att de nu fokuserar på Ken Bengtson som för tillfället ligger sexa i EMX250, Maddy Brown som ligger i top 20 i WMX och Ryan Houghton har gjort sin debut i MXGP i den europeiska deltävlingen som gick av stapeln under föregående helg.

Teamet har också bekräftat att de tittar på andra förare som kan fylla tomrummet efter Jay Wilsons besked. Italien Tommaso Isdraele Romano är en blivande stjärna och kommer att köra för ett team i Canada Heights, men vi får se om det bär hela vägen eller om det stannar där. Romano har spenderat större delen av sin professionella karriär i Italien där han kört MX2.

Best Of
Channels
Senaste